Activeer online inzage via PGO

Pharmapartners en HINQ werken samen om uw praktijk te ontzorgen bij het behalen van de OPEN doelen. Met HINQ als DVZA kan uw praktijk gegevens delen met de PGO van uw patiënten.
Al een account gemaakt? Log in om de aanvraag te voltooien.
 

Direct beschikbaar voor MijnGezondheid.net gebruikers
Geen MijnGezondheid.net gebruiker?

 

Dit betekent online inzage voor u en uw patiënten

Online inzage volgens de OPEN eisen betekent dat patiënten via hun PGO veilig toegang hebben tot hun huisartsgegevens. Zo krijgen zij meer inzicht in hun eigen medische gegevens. Wanneer patiënten meer inzicht hebben in hun gegevens, ondersteunt dit samen beslissen over welke zorg passend is. 

Online inzage werkt ook twee kanten op: patiënten kunnen in hun PGO ook zelf gegevens doorgeven aan uw praktijk. Bijvoorbeeld metingen die zij thuis kunnen doen. Zo wordt monitoren op afstand mogelijk.

Over de HINQ DVZA

HINQ is een dienstverlener zorgaanbieder (DVZA). Een DVZA is nodig om de gegevens uit uw HIS veilig te delen met de PGO van de patiënt. U sluit als huisartsenpraktijk een overeenkomst met de DVZA. 

Wanneer uw praktijk is aangesloten op een DVZA, kunnen patiënten met hun PGO hun huisartsgegevens ophalen bij MedMij. Zo krijgen zij met hun PGO online inzage in hun dossier, een belangrijke voorwaarde voor OPEN. 

PharmaPartners heeft gekozen voor zorgnetwerk coöperatie HINQ als DVZA voor alle Medicom-huisartsen. Met HINQ als DVZA voldoet uw praktijk aan de eisen van de OPEN subsidie.

Zo activeert u online inzage voor uw praktijk:

Als uw praktijk is aangesloten bij de DVZA HINQ kunnen uw patiënten hun gegevens ophalen met hun PGO. Zo krijgen zij online inzage in hun huisartsgegevens. Hiermee voldoet uw praktijk aan de OPEN eisen. Om u aan te sluiten bij de DVZA HINQ doorloopt u de volgende stappen:

 

1. Sluit een dienstverleningsovereenkomst uit
Om uw praktijk aan te sluiten op de DVZA sluit u een dienstverleningsovereenkomst voor de DVZA af met HINQ

 

2. Sluit een verwerkersovereenkomst af
Als DVZA verwerkt HINQ persoonsgegevens. Dit mag alleen als uw praktijk een verwerkersovereenkomst met HINQ heeft. Met de knop ‘Activeer de DVZA’ kunt u meteen de overeenkomsten tekenen.

 

3. Ontvang de goedkeuring van MedMij
Wanneer de DVZA aanvraag is goedgekeurd, kunnen uw patiënten hun gegevens ophalen met een PGO.

 

Binnenkort beschikbaar: patiënten actief uitnodigen om hun gegevens op te halen

Als u bij HINQ een ZNO account aanmaakt, kunt u vanuit Medicom actief uw patiënten uitnodigen om een PGO te gebruiken. Wilt u op de hoogte worden gehouden van wanneer dit beschikbaar is? Bij het aanmelden voor de DVZA kunt u dit aangeven.